Τηλέφωνο Επικοινωνίας & Παραγγελιών: 210 34 18 880 * 09:00 - 17:00.

Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα Ηλεκτρικών Ποδηλάτων

Πλεονεκτήματα-Μειονεκτήματα Ηλεκτρικών Ποδηλάτων

Πλεονεκτήματα

  • Είναι ικανά να πετυχαίνουν υψηλές μέσες, ωριαίες ταχύτητες και να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις με αντίθετο άνεμο, φορτωμένα και σε ανηφορικές διαδρομές.
  • Ανάλαφρα, φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μεταφοράς που δεν χρειάζονται άδεια κυκλοφορίας για να τα απολαύσεις.

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες στην Ελλάδα είναι η ζέστη και οι ανηφόρες. Πλέον όμως μπορείτε να πάτε στις δουλειές και να κάνετε τις βόλτες σας ξεκούραστα χωρίς να ιδρώσετε! Τα ηλεκτρικά ποδήλατα ανεβαίνουν εύκολα τις ανηφόρες, ενώ μπορείτε να κινηθείτε μόνο με το χειρόγκαζο σαν να έχετε μηχανή με ταχύτητες που ξεκινούν από 25-60 χιλ/ώρα!!!

  • Είναι η εναλλακτική λύση όχι μόνο για το παραδοσιακό ποδήλατο δρόμου, αλλά και για το αυτοκίνητο, τη μοτοσικλέτα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Είναι αθόρυβα
  • Είναι πιο ελαφριά  απο τα μηχανακια ή τις μοτοσυκλέτες άρα και πιο βολικά κατά την μεταφορά τους στο χώρο αποθήκευσης
  • Διανύουν έως και 50-100 χιλιόμετρα άνετα και ξεκούραστα.
  • Σύμφωνα με κοινοτική οδηγία και τον ΚΟΚ δεν χρειάζεται άδεια οδήγησης και δίπλωμα για ταχύτητες έως και 25χιλ/ώρα.
  • Απόσβεση του ποσού αγοράς των ηλεκτρικών  ποδηλάτων συνήθως σε λιγότερο από 1 χρόνο.

Μειονεκτήματα

  • Τα μοναδικά μειονεκτήματα ίσως των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι το βάρος (23-25 κιλά κατά μέσο όρο μαζί με την μπαταρία) και το κόστος αγοράς, αν μιλάμε για μια αξιόλογη και αξιόπιστη επιλογή.

Για μια τέτοια λοιπόν το κόστος αγοράς ξεκινάει από 1.200 ευρώ και μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 3.000 ευρώ. Μπορεί να φαίνονται πολλά  με την πρώτη ματιά, αλλά φτηνές λύσεις παραπέμπουν περισσότερο σε παιχνίδια, χωρίς προδιαγραφές, διάρκεια ζωής και ικανότητες.

 Συμπερασμα

Με την τιμή της βενζίνης να αγγίζει πλέον τα 2 ευρώ το λίτρο μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε και να στραφούμε στη χρήση ενός ποδηλάτου;

Ποιός θα δίνει 2 ευρώ βενζίνη σε λίγο καιρό ενώ μπορεί να κάνει οικονομία;

Εάν βέβαια στην βενζίνη προσθέσουμε και το κόστος των αυτοκινήτων ή των μηχανών για άδεια-τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, τέλη ταξινόμησης, πάρκινγκ, ΚΤΕΟ, διόδια, ακτοπλοϊκά εισιτήρια, συντήρηση-επισκευές, τυχόν πρόστιμα (π.χ. παράνομο παρκάρισμα ή κράνος), το όφελος από τη χρήση των ηλεκτρικών μας ποδηλάτων διπλασιάζεται ή και τριπλασιάζεται. Ουσιαστικά οι πελάτες μας επιτυγχάνουν την απόσβεση του ποσού αγοράς των ηλεκτρικών μας ποδηλάτων συνήθως σε λιγότερο από 1 χρόνο.

Σε σύγκριση με μηχανάκι το όφελος από τη χρήση είναι 5 – 8 € στα 100χλμ. ή 250 – 400 € στα 5.000 χλμ.

Share this post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *