Τηλέφωνο Επικοινωνίας & Παραγγελιών: 210 34 18 880 * 09:00 - 17:00.

Συχνές Ερωτήσεις

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η χρήση των ηλεκτρικών μας ποδηλάτων, οι  πελάτες μας έχουν διατυπώσει κατά καιρούς πολλά ερωτήματα τα οποία σας παρουσιάζουμε εδώ συνοπτικά:

Υποθέστε ότι θα χρησιμοποιείτε το ποδήλατο για απόσταση 20Km τη μέρα για 30 μέρες το μήνα, με μία μέτρια προς βαριά χρήση.

 Αυτό σημαίνει ότι το μήνα θα διανύετε περίπου 600km τα οποία απαιτούν 15 περίπου πεντάωρες φορτίσεις της μπαταρίας.

•  Με μέση τιμή κιλοβατώρας 0,11€  και Μέση κατανάλωση 0,25kW ανά ώρα (για κινητήρα 250W απαιτούνται 5 ώρες)= 1,25kwh ανά φόρτιση.

• Δηλαδη Κόστος ανά 5ωρη φόρτιση: 0,137€

• Mηνιαίο κόστος φόρτισης (15 φορτίσεις): 2,06€

• Eτήσιο κόστος φόρτισης είναι μόλις 24,75€ !

Βάσει νόμου και του ΚΟΚ δεν είναι υποχρεωτικό το κράνος, αλλά σίγουρα η χρήση του σας παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Βάσει νόμου και του ΚΟΚ οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ποδηλάτων δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια και δεν απαιτείται η έκδοση άδειας κυκλοφορίας και άδειας οδήγησης.

Με το να φορτίζετε την μπαταρία μετά από κάθε χρήση, όποια και εάν είναι η απόσταση που διανύσατε.

Επίσης να μην αφήνετε αποφορτισμένη την μπαταρία για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Όταν πρόκειται να αποθηκεύσετε την μπαταρία μολύβδου να την φορτίζετε πλήρως, να βρίσκεται σε ξηρό και σκιερό περιβάλλον και να την επαναφορτίζετε 1 φορά το μήνα.

Για μπαταρίες λιθίου πριν την αποθήκευση για χρονικό διάστημα άνω των 20 ημερών, η στάθμη φόρτισης της μπαταρίας να είναι περίπου στο 50% και κάθε 20 μέρες να φορτίζεται για 10 - 15 λεπτά της ώρας.

Με τη σωστή χρήση και φόρτιση της μπαταρίας η διάρκεια ζωής για της μπαταρίας μολύβδου μπορεί να ξεπεράσει τα 2 χρόνια ή πάνω  από 500 επαναφορτίσεις και για την μπαταρία ιόντων λιθίου να ξεπεράσει τα 3 χρόνια ή πάνω από 800-1000 επαναφορτίσεις.

Όταν η μπαταρία είναι πλήρως αποφορτισμένη χρειάζεται 6-8 ώρες για τις μπαταρίες μολύβδου και 3-4 ώρες για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Σε μερικές αποφορτίσεις οι χρόνοι αυτοί μειώνονται κατά το ήμισυ ή και λιγότερο.

Όλα μας τα ηλεκτρικά ποδήλατα συνοδεύονται από κατάλληλο ηλεκτρικό φορτιστή.

Συνδέετε πρώτα το ένα άκρο του φορτιστή στην ειδική υποδοχή της μπαταρίας και έπειτα το άλλο άκρο σε οποιαδήποτε πρίζα 220 Volt (προσοχή στο να τηρείτε αυτή τη σειρά σύνδεσης).

Όταν η μπαταρία φορτιστεί πλήρως, ο φορτιστής σταματά αυτόματα να τροφοδοτεί με ρεύμα την μπαταρία και ανάβει μία πράσινη λυχνία, για να σας δείξει ότι η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί.

Η φόρτιση της μπαταρίας μπορεί να γίνει είτε, όταν η μπαταρία είναι τοποθετημένη πάνω στο ποδήλατο είτε, αφαιρώντας την και φορτίζοντάς την στο σπίτι ή στο γραφείο.

Η μέγιστη απόσταση που μπορείτε να διανύσετε με κάθε φόρτιση της μπαταρίας είναι έως  40-50 χιλιόμετρα κατά μέσο όρο.

Η απόσταση αυτή εξαρτάται πάντα από το βαθμό υποβοήθησης του ηλεκτροκινητήρα, από τη μορφολογία του εδάφους, από τις καιρικές συνθήκες και από το βάρος του ποδηλάτη.

Στην έδρα της εταιρίας μας ή σε οποιοδήποτε εξειδικευμένο συνεργείο E-BIKER.SHOP .

Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες.

Διαθέτουμε συνεχώς μεγάλο απόθεμα σε ανταλλακτικά για όλα μας τα ηλεκτρικά ποδήλατα και έτσι σε ελάχιστο χρόνο είναι δυνατή η αποστολή και παράδοση οποιουδήποτε ανταλλακτικού.

Όλα μας τα ηλεκτρικά  ποδήλατα του Podilatas.gr καλύπτονται από 12μηνη εγγύηση, η οποία αφορά την μπαταρία, τον ηλεκτροκινητήρα, και τον ελεγκτή.

Τα ηλεκτρικά μας  ποδήλατα μπορείτε να τα χρησιμοποιείται με τους παρακάτω τρόπους:

Καθώς κάνετε πετάλι έχετε υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα (την οποία εσείς επιλέγεται πότε θα την ενεργοποιήσετε ή την έχετε συνεχώς ενεργοποιημένη). Ο πολύ ισχυρός ηλεκτροκινητήρας σας δίνει την απαιτούμενη ώθηση, ώστε να μπορείτε να ανεβαίνετε ανηφόρες χωρίς κούραση, κόπο και χωρίς να ιδρώνετε.

Χωρίς να κάνετε πετάλι. Χρησιμοποιείται μόνο το «χειρόγκαζο» για να κινηθεί το ποδήλατο.

Και με τους δύο παραπάνω τρόπους.

Ως κανονικό ποδήλατο.

Ασφαλώς και το κάνουν.

Αυτό είναι ουσιαστικά ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών μας ποδηλάτων.

Ο πολύ ισχυρός σε δύναμη ηλεκτροκινητήρας σας βοηθάει να ανεβείτε σε ανηφόρες με μεγάλες κλήσεις έχοντας την αίσθηση ότι ποδηλατείτε σε ευθεία!

Εκτός αυτού η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα στις 6 ή 7 μηχανικές  ταχύτητες του σασμάν διευκολύνει ακόμη περισσότερο τις αναβάσεις.

Share this post